Érzelmi Erőforrás Tréningek

Blog

Átalakulás és fókuszteremtés:
3 fontos fókuszpont

A hónap fókusza: átalakulás

A januári erőforrás fókusz az átalakulás. Ilyen szavak jutnak az eszembe szinonimaként, mint a változás, transzformáció, fejlődés, megújulás, metamorfózis. Persze mindegyikhez egy-egy kép ugrik be, de mindegyik szóhoz más kép kapcsolódik.

1.Amikor a változás igénye megjelenik

Az átalakulás szóról rögtön egy pillangó jutott az eszembe, valószínűleg az a csodás folyamat miatt ahogyan a lárvából szépen pillangó lesz (persze nagyon lerövidítve a folyamatot).  A pillangó egy klasszikus példája az átalakulásnak, transzformációnak.

Magában az átalakulás szóban van egyfajta furcsa érzet, mintha ez hosszú ideig tartana. Azt feltételezem, hogy ez olyan hosszabb ideig tartó folyamat amire várni kell. A várakozás nem mondanám, hogy az erősségem, de ma már tudom mit kezdjek vele. Te hogy állsz a várakozással? Pedig az új év elején az elhatározásainktól egy csapásra várjuk a változást.

Kicsit unalmas már, hogy az új évnek nagy tervekkel futunk neki. Az évkezdet valahogyan belülről sarkall bennünket átalakulásra, olyan mintha a korábban megvalósíthatatlannak tűnő dolgokat egy csapásra képesek lennénk megvalósítani. Pedig a változás képessége folyamatosan jelen van bennünk, ehhez szükségtelen egy új év.

Az  új esztendő illúziója azonban megengedi, hogy a motiváció új köntösét vegyünk magunkra, és úgy érezzük ez majd megvéd a feladástól, az abbahagyástól. Azt persze nem érezzük, hogy pont ez is gátolni tud, hiszen a változás igénye kibújik, mint egy gyönyörű pillangó, s közben máris keresünk egy új védőburkot, amitől kitartást, csodás várunk.

Valami voltam és megváltoztam.

Már nem az vagyok, aki voltam.

Már mást szeretek.

Már máshogy viselkedem.

Megváltoztam, és ez így jó nekem.

Semmit nem változtatnék már azokon a dolgokon amit megtörténtek.

Semmit nem bántam meg, ez kellett ahhoz, hogy azzá az emberré váljak, aki most vagyok.

2.Pozitív erő az átalakulásban

Érdekes még az ehhez a szóhoz kapcsolodó negatív emlékeim is most olyan pozitív kicsengéssel bírnak. Olyan mintha ez a szó számomra ilyen pozitív végkimenetellel kapcsolódna össze.

Valahogy benne van a megérkezés. Megérkezés valahonnan valahová egy emelkedettebb állapotba.

Benne van egy fejlődési folyamat.

Az, hogy a folyamat maga milyen gyors vagy lassú az azt hiszem tőlem függ.

Tőlem függ, hogy merre haladok és hogy milyen tempóban. Ilyenkor jönnek jól az érzéseim és a testem jelzései, a belső megérzés, amelyek mindig mutatták az utat.

Azt érzem, nekem kell meghatároznom az irányt és azt is, hogy hova szeretnék eljutni, kivé szeretnék vállni és azt is, hogy hogyan szeretném magam érezni.

Ez fellelkesít.

Megerősít

Ahogyan ezeket a sorokat írom, tisztán érzékelem a természetes és tudatos átalakulást és ezek a szavak közötti különbséget.

A tudatosságom az, ami még inkább erőforrássá teszi bennem az átalakulást.

Neked mit jelent az átalakulás szó?

Bátran ülj le egy teljesen üres papír elé és vesd papírra a gondolataidat.

Nézd meg neked mit jelent ez a szó:  Átalakulás.

3.Fókuszteremtés az átalakuláshoz

Ha valódi megújulást, átalakulást, változást, fejlődést szeretnél, akkor a legfontosabb dolog, hogy felejtsd el az újévi fogadalmakat.

Miért?

Az újévi fogadalmakat a külvilág akarja rád erőltetni, azaz kívülről érkezik hozzá motiváció. Ez nem feltétlenül rossz, csak az ereje lehet kiszámíthatatlan. Lehet hatalmas szélereje, felkap és magával ragad. Ha ez így van, akkor engedd, hogy magával ragadjon, és élvezd ezt a forgószelet, fogadd be és tedd magadévá ezt az energiát.

Mi történik, ha ez nem működik? Van egy másik út, ha átalakulást szeretnél az életedben.

Ha belülről indítod el a változást. Hogy ez milyen valójában? Az irányok mindig megjelennek benned, elég ha először érzed, érzékeled ezeket. A belül megjelenő irányok finomak, nem olyan harsányak és figyelemfelkeltőek, mint egy újévi fogadalom.

Ha belülről érzed, hogy milyen irányok jelennek meg benned, elég a fókuszod oda vinni, hogy érzékeld ezeket. Ehhez készítettünk számodra egy meditációs sorozatot, amely segít megtanulnod hogyan fókuszálhatsz.

Január 21-én indul a facebook csoportunkban egy új meditációs sorozat:

FÓKUSZTEREMTŐ MEDITÁCIÓS KIHÍVÁS

Ha szeretnél megtanulni fókuszálni, ha szeretnél új fókuszokat találni, ha szeretnéd megtalálni önmagadban az új irányokat amelyekkel változást érhetsz el, akkor gyere és tarts velünk. 

Ide kattintva tudsz csatlakozni:   Érzelmi erőforrások

Gyere és tarts velünk!

Kőszegi Mónika és Boros Ildikó

Blog

érzések könyv

Kommunikáció: érzések és szükségletek

Blog Kommunikáció: érzések és szükségletek Érzések könyv, könyvajánló az erőszakmentes, együttérző kommunikációról, érzésekről és erőforrásokról. Új módszertan, új nézőpont a belső és külső…
érzelmi erőforrás

Belül keresem az értékeket…

Blog Belül keresem az értékeket… 1. Miért fontos az értékesség erőforrás? Eljött a rendteremtés ideje! Első lépés, hogy meghatározd, mi a lom és…